perjantai 30. marraskuuta 2012

»Nightwish - Imaginaerum @ Hartwall Arena 10.11.12

Juu, kuten aina hyvin ajoissa, ajattelin nyt kertoa vähän tuosta 10.11. olleesta Nightwishin Imaginaerum-elokuvan maailmanensi-illasta ja keikasta sitä ennen.

Aikaisemmista suunnitelmista hieman poiketen menin perjantaina junalla Helsinkiin, jossa äiti ja Lotta olivat vastassa. Siitä suuntasimme enolleni yöksi, ja aamulla tehtiin pieni shoppailukierros ennen kuin suuntasimme Lotan kanssa (subin kautta) kohti Pasilan asemaa ja sieltä Hartwallia. Tosiaan, tulimme jotakuinkin 4 tuntia ennen ovien aukeamista, sää oli jäätävän kylmä ja kyllähän sitä vettäkin tuli. Mutta me kestettiin kuin miehet :D

Tältä jono näytti kun saavuttiin paikalle...

Joo, aika kului yllättävän nopeasti, ja oli hauska kuunnella muiden fanien juttuja... Vaikka viimeinen tunti oli kyllä aika helvettiä. Järjestelyt kyllä kusi, kun porukkaa alettiin ottamaan sisään. Meidät jaettiin n. 8 eri jonoon, ja meidän kohdalla oli semmone hias vanha mummo, joka päästi sisään 5 kun viereinen oli päästänyt jo 20. Näin esim. aamukuudesta asti jonottaneet fanit pääsivät kauas eturivistä, joissa siis oli tunnin-pari jonottaneet. Että kiitos kovasti. Mutta joo, kyllä me oltiin hyvillä paikoilla Lotan kanssa, vaikka jonotuksen puolesta eturivissä olisi pitänyt olla.

Itse keikka oli huippu! Ja Floor veti aivan loistavasti! Yllätyin miten paljon oikeen tykästyinki siihen. Toivottavasti se jää bändiin, siistiä saada kunnon hevilaulaja taas kehiin! Ihana yllätys settilistassa oli Ever Dream, ehdottomasti yks mun lempibiiseistä. Keikka meni kyl tosi nopeesti ohi.

No, ennen elokuvaa ohjaaja Stobe Harju ja Marco Hietala kertoivat elokuvasta ja sen teosta. Sittenpä alkoi itse leffa. Se oli juuri niin erikoinen, kuin voisi Tuomakselta kuvitellakin olevan. Efektit ja visuaalinen puoli oli kyllä näyttävä, ja näyttelijät olivat kyllä hyviä. Kaikenkaikkiaan tykkäsin leffasta, vaikka se ehkä vaatiikin toisen tai kolmannen katselukerran, koska jotkut asiat jäivät vähän epäselviksi. Hienoa kuitenkin nähdä välillä jotain täysin erilaista tuotosta. Äänenlaatu ei ollut kyllä paras mahdollinen Hartwallilla, koska se kaikui aika paljon ja oli tosi kovalla. Onneks mulla oli korvatulpat :D

Illalla mentiinkin sitten hotellille ja sunnuntaina lähdettiin kotia kohti. Viikonloppu oli kyllä mitä mahtavin! On se keikkatunnelma vaan niin siisti. Sen lisäksi oli niin kiva tutustua uusiin ihmisiin, ja bändiä odotellessa aika kului niin nopeesti jutellessa kaikesta maan ja taivaan välillä. Toivottavasti nähdään joskus vielä heitäkin.

Tässä pari huikaisevan laatuista kuvaa :)



Tässä laitetaan penkkejä leffaa varten. Me istuttiin tuossa ihan keskellä olevassa lohkossa, missä nuita ihmisiä näkyy.

Marco & Stobe kertomassa leffasta.

1 kommentti:

  1. Epäreilua, oisin kanssa halunnu tonne! Voin kuvitella kuinka siistiä oli!:)

    http://mannnan.blogspot.fi/

    VastaaPoista