perjantai 28. kesäkuuta 2013

GREEN DAY 26.6. @ Rock The Beach

Keskiviikko. Päivä, jota on ootettu ainakin neljä vuotta. Ja tosi kovasti viimeiset kolme vuotta. Koska muistan sen katkeran päivän kuin eilisen, kun Green Day oli viimeksi Suomessa ja minä olin jossain korvessa miettimässä, mistä kaikesta olin parhaillaan jäämässä paitsi.

Muistan sen kuin eilisen, kun kuulin koulussa bändin tulosta. Ja muistan, kun eräänä maanantaiaamuna tilasin lippuja ihan hädissäni. Keskiviikkoaamuna oli mahdoton kuvitella että se päivä koitti vihdoin. Postaan koko tästä Helsinki-reissusta vielä erikseen.

Lähdettiin aamulla Lauran kanssa Sörkästä Lidlin kautta kohti Hietsua. Kello oli 12, kun me saavuttiin paikalle. Porukkaa oli ympäriinsä piknikillä ja me majottauduttiin tien toiselle puolelle. Yhtäkkiä porukka pisti jonon aikaseksi, jolloin me oltiin vähän hitaita eikä päästy heti ensimmäisiksi. Mutta myöhemmin kun tsekkasi taaksepäin sitä silmänkantamattomiin jatkunutta jonoa niin pitää todeta, että kyllä me aika alkupäässä oltiin.

Täs meijän festarieväät


Ovet aukes kahdelta. Sisälle päästyä alko armoton juoksu kohti päälavaa, oli aivan tuskaa juosta siellä hiekassa varmaan 100 metriä :D Eturiviin ei päästy, mutta kakkosrivi oli kyllä aika kova juttu sekin. Siinä sitten alkoi seitsemän tunnin odotus. Herranjumala oli kuuma.

Jätkäjätkät alotti, ja pakko sanoa että mietin koko ajan vaan, koskahan ne mahtaa lopettaa. Gaslight Anthem oli ihan jees, mutta vähän tasapaksua esiintyminen. Queens of the Stone Ages olikin sitten tosi hyvä. Ja mä jopa tunnistin pari biisiä ja pystyin laulaa mukana.
Bongaa Laura :D


Yhdeksältä se sitten alkoi. Pinkki kännipupu tulee lavalle yleisöä huudattaan ja taustalla soi Blitzkrieg Bop. Sitten kun bändi tuli lavalle, niin ei sitä tunnetta voi sanoin kuvailla. Siinä ne on ilmielävänä, suoraan mun edessä. Porukka sekoaa ja mä meinaan litistyä. Olis kiva saada edes toinen käsi ylös, kun BJ huutaa "GET THOSE HANDS UP IN THE AAAAIRR"!

Hikistä. Hullua. En oo koskaan kiljunu niin lujaa. Oli vähän lamee yleisö? Ei ainakaan ensimmäisissä riveissä. En antanu kenenkään tunkee mua mun paikalta pois, vaikka yritystä oli.

Se tunne kun BJ huutaa "LET'S GO CRAZYYYYY" ja jengi todellaki sekoaa. Ja ne kuuluisat huudatukset. EEEEEEH-OOOOOOOOH henkihieverissä niin paljon ku kurkusta lähtee.

Eräs tyttö pääsi laulamaan Know Your Enemyä. Oi kyllä, olen kateellinen. Ja varsinkin tälle pojalle, joka pääsi soittamaan kitaralla Longviewiä. Ja sai sen kitarankin itselleen. Niinku joku jossain arvostelussa sanoi, pieni asia megatähdelle, mutta ehkä maailman suurin asia fanille. I agree.

 1. 99 Revolutions
 2. Know Your Enemy
 3. Stay The Night
 4. Stop When The Red Lights Flash
 5. Letterbomb
 6. Oh Love
 7. Holiday
 8. Boulevard Of Broken Dreams
 9. Stray Heart
 10. Murder City
 11. Waiting
 12. Burnout
 13. Hitchin' A Ride
 14. Welcome To Paradise
 15. When I Come Around
 16. St. Jimmy
 17. Longview
 18. Basket Case
 19. She
 20. King For A Day
 21. Shout/(I Can't Get No) Satisfaction/Always Look On The Bright Side Of Life/Hey Jude
 22. Minority
Encore
   23. American Idiot
   24. Jesus Of Suburbia
   25. Brutal Love

Kiittäkää kännykkälaatua.


Olin aivan haltioissani tuosta Murder Citystä, sitä ne ei kai oo soittanu tällä settilistalla nyt viime aikoina. Lisäksi ehdottomia kohokohtia oli Waiting, Boulevard of Broken Dreams ja kaikki nuo Dookien biisit.

Mutta kaikkien suurin asia, kaikkein tärkein, mitä oon eniten oottanu. Jesus Of Suburbia. Olin taivaassa. Ja se kaikki päättyi niin pian.

Sanotaanko että 9 tunnin jonotus oli vaivansa arvoista. Olo (ja ulkonäkö) oli aika hikinen ja raiskattu keikan jälkeen.


Yksi suuri unelma toteutui. Yritän välttää keikkamasennusta. Mutta jos joskus voi sanoa tän, niin nyt.
Olen onnellinen.

Kiitos Green Day, kiitos Rock the Beach, kiitos Laura

3 kommenttia:

 1. äää voi ettttää ikävä nyt jo tota päivää ;__;
  oli kyllä paras reissu ikinä <3 ! lähetää jonnekki kauemmaksiki kattoon niitä joskus ;) paras seura ja parhaat vajot junassa. voivoi ikävä ):

  VastaaPoista
 2. Nostalgisoin tässä juuri kyseistä kesää ja festaria, mutta eritoten tätä keikkaa ja samalla eksyin tänne :) Ihana kirjotukses sai taas mielen palaamaan tohon hetkeen ja elämäni yhteen parhaista päivistä <3 Kiitos :>

  VastaaPoista