maanantai 30. joulukuuta 2013

Risteilyä Välimerellä

En siis kerennyt syksyllä kirjoittaa tästä risteilystä, joten pistän nyt vähän kuvia. Olimme koko porukalla tosiaan tuolla Välimeren risteilyllä syyslomalla, kunnon mummoristeilyhän se oli, mutta onneksi oli ihana serkku mukana♥ Reissu oli tosi onnistunut, nautin kyllä joka hetkestä. Oli ihanaa nähdä niin monia paikkoja, ja kaikki oli tosi vaivatonta, kun yöt oltiin merellä ja päivät satamassa. Yksi päivä oli merellä, ja silloin oli ihanat helteet niin sai ottaa kannella koko päivän aurinkoa. Ihana tässä kylmässä sateisessa loskapaskassa muistella noita lämpimiä päiviä ♥ Reissu meni siis näin: Split, Kroatia -> Kotor, Montenegro -> Napoli, Italia -> Civitavecchia/Rooma, Italia -> Korsika, Ranska -> Marseille, Ranska



Saapumisilta ja seuraava päivä Splitissä. Vilkas lauantai-ilta. Kauniita vanhoja rakennuksia, kaunis rantakatu, muutama hyvä vaateliike, korkea torni. Järkyttävä korkeanpaikan kammo. Rahayksikkö kuna, jonka miettiminen euroissa tuotti päänvaivaa.



Kotor, Montenegro. Kaupunki upeassa vuoristojen ympäröimässä laaksossa. Näkymä muistuttaa vähän Norjan vuonoja. Pikku risteilypaattimmekin näkyy kuvassa. Korkealle linnakkeeseen kiipeämistä (tosin ihan sinne asti ei ikinä päästy). Ahtaita, pieniä katuja vanhassa kaupungissa. Muutama moderni kahvila. Erittäin halpaa, paljon Milka-suklaata ja halpoja meikkejä.


Päivä merellä. Aurinkoa, chillailua, poreallas. Illan hämärtyessä kohti Italiaa mantereen ja Sisilian välistä. Jossain auringonlasun suunnassa häämöttää tulivuori Etna.


Napoliin saavuttua retki Pompeijiin, vuonna 79 Vesuviuksen tulivuorenpurkaukseen tuhoutuneeseen kaupunkiin. Polttavan kuumaa aurinkoa, upeita raunioita, paljon paljon paljon turisteja. Mielenkiintoinen opastettu kierros, kipsivaloksia raunioihin jääneistä ihmisistä.


Itse Napoli oli ahtaita katuja täynnä. Melko lailla slummia koko kaupunki. Yllätyin kyllä aika paljon. Italialainen pizza ei ole yliarvostettua, söin ehdottomasti elämäni parhaimman pizzan. Tomaatti-juusto-tonnikala. aaaah bueno!


Kauan odottamani kaupunki Rooma, jonne harmiksi serkun kanssa ei päästy kun oli kipeänä, joten äiti piti ottaa mukaan. Muut jäivät siis Civitavecchian satamaan, haha. Mutta Colosseum, olihan se ihan käsittämätön. Katsokaa nyt tuossa ekassa kuvassa noita ihmisiä tuolla vastakkaisella puolella, miten pieniä ne on. Minä Colosseumin edustalla, äiti se ei kyllä osaa rajata kuvia sitten ollenkaan.

Seuraavana Vatikaani ja valtavista valtavin Pietarin kirkko, aivan järkyttävän suuri. Väkeä oli aivan törkeesti, joten ei tuossa kerennyt kun paikasta toiseen juoksemaan pikaisesti. Olihan se kumminkin näkemisen arvoinen paikka tuokin. Lisäksi hienossa ravintolassa ruokailua, sateista torilla kiertämistä, harmiksi en päässyt päivän aikana "kunnon kaupoille". Nyt on Italiassa syöty pastat ja pizzat, nami.


Ajaccio, Korsika, Ranska. Reissun kuumin päivä. Aurinkoon nukahtamista, uimista, turistin ranskankielisten kysymyksien ymmärtämistä. Turkoosia vettä, elämästä nauttimista. Täydellisyyttä.
This must be just like livin' in paradise, and I don't want to go home


Viimeinen, haikea päivä Ranskassa. Marseille, shoppailijan unelmapaikka. Suuret ostoskadut, katusoittajia, pieniä kahviloita, Savon de Marseille-saippuaa. Ei, en osaa poseerata kuvissa. Huomatkaa oikean yläkulman kuvan illuusio. 

Vaikka ihastuinkin Italiaan ja muihin paikkoihin, täytyy sanoa että oli helpottunut ja hyvä fiilis päästä Ranskaan. Ja viime kesän reissusta todellakin oli hyötyä. Mä ihan oikeasti ymmärsin, mitä ihmiset puhui. Ainakin osittain. Nyt yhtä, tai oikeastaan aika monta kokemusta rikkaampana jään odottelemaan mihin tulevaisuudessa pääsen matkustelemaan. 

2 kommenttia:

  1. Iih, koukutuin täysin sun blogiin :) ihania matkakuvia ja fiilistä :)

    http://anenblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista